Η έμφυτη ανταπόκριση των παιδιών στο ρυθμό και στη κίνηση συμβάλει καθοριστικά στη ανάπτυξη της επικοινωνίας στη παιδική ηλικία. Η μουσική δίνει την εναρκτήριο δύναμη  για μάθηση ενώ βοηθά στη εξωτερίκευση ταμ συναισθημάτων. Το ομαδικό τραγούδι μπορεί να αναδείξει τον συντονισμό  και την συνεργασία μιας προσπάθειας με υψηλό στόχο. Όταν η επιλογή των τραγουδιών είμαι κατάλληλη εξασφαλίζεται η ποιοτική επαφή των παιδιών με τα μουσικά ερεθίσματα.  Έτσι τα νήπια είναι σε θέση να δείξουν ότι μπορούν όχι μόνο να είναι χαριτωμένα αλλά να έχουν και υψηλή απόδοση στη ενασχόληση τους με τη μουσική! Όλα αυτά είναι  για μας ήταν το έναυσμα της δημιουργίας αυτού του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Μουσικό & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΕΚΦΡΑΣΙΣ (www.ekfrasis.eu) με την  υποστήριξη της παιδικής και νεανικής χορωδίας ROSARTE.  Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές 3 έως 6 ετώννα ταξιδέψουν στον  κόσμο της μουσικής, προσφέροντας τους γνώσεις και εμπειρίες, προκαλώντας τους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις μουσικές τους ικανότητες. Έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και όχι διαγωνιστικό. Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 60΄ έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν . Με αυτό τον τρόπο οι μικροί μαθητές θα αισθανθούν την χαρά της σύμπραξης και της αλληλεγγύης με συνομήλικα παιδιά. Μια ιδιαίτερη δράση που επιχειρεί την υψηλή ποιότητα της απόδοσης με προσοχή και ευαισθησία.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε ένα φεστιβάλ υψηλής ποιότητας που θα προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες.

 Η καλλιτεχνική – μουσική παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλύτερη και πληρέστερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.Θα απολαύσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι ντυμένο με την μαγεία των ήχων που στα πανιά του θα έχει τις παιδικές καρδιές ενωμένες , με προορισμό τη χώρα της μουσικής!  Μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και αλληλεγγύης με επίκεντρο το  μικρό παιδί που θα μας φέρει όλους πιο κοντά.