Μουσική και χορός για βρέφη και παιδιά

ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΚΑ

Παιδιά ηλικίας 8 μηνών έως 3 ετών

με γονείς ή φροντιστές

Όταν η μουσική γίνεται οικογενειακή υπόθεση τότε όλα κυλούν πιο αρμονικά…Γονείς και παιδιά συμπράττουν εμπνέοντας ο ένας τον άλλον! Το μάθημα γίνεται από 2 έως 3 μουσικούς – παιδαγωγούς που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στο συγκεκριμένο σύστημα εκπαίδευσης το οποίο  είναι στηριγμένο στην μουσικοθεραπεία  Το μάθημα γίνεται σε ολιγομελή τμήματα. .

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η ενασχόληση με το μάθημα  της πρώτης γνωριμίας του παιδιού με «τις μουσικουλες με τη Ρικα» εκτος ότι κοινωνικοποιεί μαμαδες κ παιδιά   κανοντας νεες παρεες ,προετοιμάζει το παιδί για την ένταξη του στον παιδικό σταθμό ,αναπτύσσει τη γλωσσική ικανότητα  βοηθάει στο συντονισμό των κινήσεων , κ στη έκφραση των συναισθημάτων  του

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ

Παραλληλα στρέφει  την προσοχή  στην παρατήρηση κ ανάπτυξη  της μη λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ μωρού κ γονιού 

Ο γονιός μαθαίνει να παρατηρεί την προσωπικότητα του παιδιού του να αντιλαμβάνεται κ να σέβεται τους ατομικους ρυθμούς που έχει κατά τα στάδια ανάπτυξης του 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Κάθε 2 μάθηματα (παρουσίαση θεματος -επανάληψη για εμπέδωση ) δουλεύεται μέσα απο  μουσικες δραστηριότητες  μια έννοια-θέμα , λαμβάνοντας υπ όψιν τα ενδιαφέροντα των παιδιών κ οι κοινωνικές τους εμπειρίες

Με αξιοποίηση διαφορετικών μέσων κ διαφορετικών πρακτικών που συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με το θέμα παιδιά κ γονεις εμπλέκονται δυναμικά στη μάθηση !! Ο πρωταρχικος στόχος είναι το παιδί να αισθανθεί ασφάλεια ώστε να εμπιστευτεί την ομάδα  να συνθεθεί με τα συναισθήματα του και τα υπόλοιπα μέλη και να μάθει να μοιράζεται. Η Ρίκα η μαϊμού έχει εναν μοναδικό τρόπο να  μας οδηγεί  σε περιπέτειες με πολύ κέφι δράση τραγούδι & χορό !!!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ 3 ΕΩΣ 9 ΕΤΩΝ

Το πρόγραμμα εξελίσσεται καθώς τα παιδιά αναπτύσσονται και οι ανάγκες για μάθηση πληθαίνουν

Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες

Α παιδιά 3 & 4 ετών

Β παιδιά 5 & 6 ετών

Γ παιδιά 7 εως 9 ετών

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ομαδικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, μουσικές ακροάσεις απεικονισεις και κίνηση.

Με τη βοήθεια του πρώτου τους μουσικό βιβλίου  τα παιδιά ξεκινούν  τα πρώτα βασικά στοιχεία της μουσικής εκπαίδευσης όπως επίσης να διαβάζουν νότες και να παιζουν στο μεταλλόφωνο.

Παράλληλα δίνεται χωρος στην προσωπική έκφραση της καθημερινοτητας με μουσικους αυτοσχεδιασμούς  στα όργανα ή στη φωνή 

Ταυτόχρονα γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας έτσι ώστε θα είναι έτοιμα να επιλέξουν πιο συνειδητά με ποιο όργανο θα ήθελαν να ασχοληθούν στη συνέχεια.

Οι γονείς που θα προσφέρουν στα παιδιά τους το προνόμιο να συμμετέχουν στο σύστημα αυτό εκτός από την όξυνση της μουσικότητας θα δουν θετικότατα «απτά» αποτελέσματα στην αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα και σπουδαιότερα βήματα ανάπτυξης της ζωής του κοντά… «Στη μεγαλύτερη αγκαλιά του κόσμου» Την Μουσική!

Χορός για παιδιά 3 εώς 8 ετών

Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες

Α παιδιά 3,5 -5 ετών

Β παιδιά 6 – 8 ετών

Τα παιδιά έχουν τη φυσική επιθυμία να ανακαλύψουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων μέσων και την κίνηση, η οποία υπογραμμίζει την πνευματική λειτουργία και προωθεί την διανοητική τους ανάπτυξη. Οι τεχνικές χορού με κατάλληλους τρόπους για αυτές τις ηλικίες δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να απολαμβάνουν πραγματικά την εμπειρία αυτή. Παράλληλα γνωρίζουν το κορμί τους, συχγρονίζουν αρμονικά τις κινήσεις τους ενώ τονώνεται η αυτοπεποιθησή τους. Μέσα από όμορφη συνοδευτική μουσική, χορευτικές ιστορίες, αυτοσχεδιασμούς και πολύ παιχνίδι τα παιδιά λατρεύουν τον χορό! Δώστε τους την ευκαιρία να το γνωρίσουν.

Μουσικο / Παιδαγωγικό πρόγραμμα “Μουσικούλες με την Ρίκα”

Σας άρεσε το μάθημα της Ρίκας και θα θέλατε να το γνωρίσετε περισσότερο; Είσαι εκπαιδευτικός ή εμψυχωτής και θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου βελτιώνοντας και γνωρίζοντας καλύτερα το επαγγελματικό σου προφίλ; Ιδού η ευκαιρία!

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου στη γραμματεία του ΕΚΦΡΑΣΙΣ και ενημερώσου για την εκπαίδευση. Κι αν όλα πάνε καλά και ολοκληρώσεις με επιτυχία τις ενότητες, πιστοποιημένα σε στέλνουμε να εκπροσωπήσεις διδάσκοντας “τις Μουσικούλες με τηn Ρίκα” σε ωδεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλους φορείς