Ο ΧΟΡΟΣ

Ξεκινάμε με τα μαθήματα μουσικοκινητικής με κατεύθυνση τον χορό προσφέροντας τη χαρά της κίνησης κ της παρέας! Παράλληλα μπαίνουν οι βασικές αρχές του κλασικού μπαλέτου ενώ συνδυάζονται οι αυτοσχεδιασμοί με ιστορίες που τα παιδιά δημιουργούν με την φαντασία τους !το μάθημα  μας ολοκληρώνεται  με το κτίσιμο  μιας χορογραφίας ανοικτή στα στυλ και στα είδη της μουσικής !
Είναι πάντα όμως φροντισμένη κατάλληλα για την  ηλικία και τις σωματικές και τεχνικές δυνατότητες της ομάδας προκειμένου να τα εμπνεύσει κ να τα καλλιεργήσει πολιτιστικά
Τα παιδιά που επιθυμούν πιστοποιούν τις σπουδές τους μέσα από εξετάσεις του συστήματος ISTD
Ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών & μαθητριών σε χορευτικούς αγώνες !
Η εμπειρία κ η διαδρομή της ενασχόλησης με το χορό είναι μοναδικά πολύτιμη Επιλέξτε την ‼️

Μουσικοκινητική αγωγή

H μουσικοκινητική αγωγή είναι μία μέθοδος, η οποία βοηθά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να αντιληφθούν έννοιες, όπως χρόνος, χώρος, ταχύτητα, ένταση, ρυθμός, όπως επίσης την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και την σωστή στάση σώματος μέσα από ασκήσεις με μορφή παιχνιδιού με τη συνοδεία μουσικής και χορού.
Επίσης, περιλαμβάνει παιχνίδια αυτοσχεδιασμού κάτι που βοηθά τα παιδιά μέσα από την μουσική και τον χορό να ανακαλύψουν το σώμα τους . Από το μάθημα της μουσικοκινητική αγωγής τα παιδιά μαθαίνουν επίσης τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου.

ISTD


Είναι ενας διεθνής οργανισμός που περιλαμβάνει ένα σύστημα εκμάθησης χορού  κλασσικου μπαλέτου και μοντέρνου χορού δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητες να δώσουν  εξετάσεις με σκοπό την πιστοποίηση Επιπέδου.
Το ISTD προσφέρει συγκεκριμένη εκπαιδευτική διδακτέα ύλη και μεθοδολογία  και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δίνουν εξετάσεις με την παρουσία εξεταστών ειδικά εκπαιδευμένων και Πιστοποιημένων από τον Οργανισμό.

Ο μοντέρνος χορός είναι ένα στυλ χορού που προήλθε από το musical theatre και ξεκίνησε στην Αμερική. Συνδυάζει τρία στυλ χορού το Jazz , lyrical και contemporary. Επίσης αναπτύσσει δυναμικές ποιότητες με θεατρικά στοιχεία  όπως  επίσης χρειάζεται δύναμη και ευλυγισία για το τεχνικό κομμάτι του χορού.