Μουσικές Επισκέψεις Σχολείων

Για παιδιά 2 έως 9 ετών

«Μουσικούλες με την Ρίκα»

Το πρόγραμμα είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα στηριγμένο στη μουσικοθεραπεία που εστιάζει στη μουσική εκπαίδευση όπως και στη  βελτίωση της ψυχοκινητικής  ανάπτυξης του  μωρού  και  του παιδιού μέσα από το παιχνίδι και τη μουσική!
Ειδικά σχεδιασμένο για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς & νηπιαγωγεία.
Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσω μουσικής θα βιώσουν ένα δρώμενο  μουσικής απόλαυσης γεμάτο παιχνίδια, τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς, επαφή με τα μουσικά όργανα, πολλές δράσεις και γλυκά συναισθήματα!

Προτεινόμενα θέματα

¨ Οι μουσικοί της Βρέμης¨


Τα παιδιά θα ζήσουν τις περιπέτειες τεσσάρων ζώων-φίλων συμμετέχοντας βιωματικά-ενεργά με μουσικά όργανα -σε δράσεις κατά την εξέλιξη της ιστορίας. Στην παρουσίαση αυτή οι βαθύτερες έννοιες που θα αναδυθούν είναι η συμμετοχικότητα, η συμβολή στην προσπάθεια και η εξοικείωση της προσωπικής έκθεσης.

¨Μουσικούλες με τα μπαλόνια της Ρικας¨


Η Ρίκα θα φέρει στα παιδιά μπαλόνια, μουσικά όργανα, ιστορίες, με πολύ μουσική και δράση! Θα πειραματιστούν με τη δύναμη του αέρα και της αναπνοής ενώ παράλληλα θα δουλέψουν την χωροαντιληπτική τους ικανότητα , τον αποχωρισμό και την προσμονή για κάτι επιθυμητό.

¨Η Ρικα και η Μουσικοσαλάτα¨


-Τι θα μαγειρέψει αυτή τη φορά η πονηρή μαϊμουδίτσα ;
-Μια μυστική συνταγή!
Παίρνουμε τη μουσική κατσαρόλα και τοποθετούμε μερικές νότες, ρυθμούς, όργανα και οπωσδήποτε δυο δόσεις γέλιου και μπόλικο χορό!
Έτοιμη η μουσικοσαλάτα… κι όποιος πρόλαβε τη νότα είδε!!
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τους ήχους που παράγει το σώμα μέσα από ρυθμικά μοτίβα, αναπτύσσουν την ακουστική τους αντίληψη ενώ παράλληλα πειραματίζονται με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και κινητικά δρώμενα.

¨Η Ρίκα και οι μουσικές μπάλες¨


Μπορεί να συνδεθεί η μουσική με την άθληση; Φυσικά και μπορεί με την βοήθεια της μπάλας!
Η μπάλα γίνεται τραγούδι που κυλά, αναπηδά και αλλάζει χέρια! Γίνεται ποίημα και χορός στους ρυθμούς των αθλημάτων !
Mε οδηγούς την μπάλα και την μουσική, τα παιδιά ψυχαγωγούνται ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζονται τις έννοιες της αλληλεγγύης της συμμετοχικότητας, της στόχευσης και της πειθαρχίας.

¨Κότες και Λαγοί¨


Καθώς οι προετοιμασίες για το Πάσχα προχωρούν η διαμάχη μεταξύ της κυρίας Πόπης της κότας και του Νικήτα του λαγού φουντώνουν! Ποιος άραγε είναι ο ποιος χρήσιμος για το Πάσχα;
Ένα γνωστό παραμύθι μεταμορφώνεται κ ζωντανεύει σε περιπέτεια για τα παιδιά με πολύ δράση γέλιο & αλληλεγγύη !
Τα παιδιά ενώ ψυχαγωγούνται βιωματικά ασχολούνται με την ποιότητα των ήχων τα ρυθμικά μοτίβα τις δυναμικές, τις πολυριθμίες και παράλληλα την διαχείριση του θυμού, την αποδοχή , την συνεργασία και τη δύναμη της ομάδας .

¨Η Ρίκα και η θάλασσα¨


Φοράμε τα μουσικά μας γυαλιά και ξεκινάει ο χορός, τα τραγούδια και τα παιχνίδια στην μουσική ακρογιαλιά! Η Ρίκα με τους φίλους της σας υποδέχονται για ένα ξεχωριστό «μουσικό μπανάκι»
Η οργανογνωσία, οι μικτοί ρυθμοί και οι μελωδικές φράσεις είναι τα στοιχεία που θα επεξεργαστούμε αυτή τη φορά.
Παράλληλα επεξεργάζονται οι έννοιες της ασφάλειας ,της συνειδητότητας των επιλογών, της διαχείρισης του φόβου, και της συνεργατικής προσπάθειας.

Εξαιρέσεις – Προνομιακή τιμή

Αν επιλέξετε τρεις και πάνω επισκέψεις μέσα στην σχολική χρόνια 2023- 24 η συμμετοχή των παιδιών σε κάθε πρόγραμμα θα είναι 5€. Minimum τμήματος 20 παιδιά. Εξαιρούνται τα άπορα παιδιά και τα παιδιά των εκπαιδευτικών του σχολείου σας που παρακολουθούν δωρεάν τις επισκέψεις μας.