Το Έκφρασις

Το ΕΚΦΡΑΣΙΣ ιδρύθηκε από την Καλλιτεχνική Διευθυντρια του Μαρία Λαμπιδώνη ,το 2006 με στόχο να συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της πολιτιστικής εκπαίδευσης εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματά του, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και κυρίως μεταφέροντας την αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Το εκπαιδευτικό δυναμικό του ΕΚΦΡΑΣΙΣ, που αποτελείται από έμπειρους Καθηγητές έχει ταχθεί να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία τους με αμέριστη αγάπη και σεβασμό απέναντι στους σπουδαστές του. Με ιδανικές συνθήκες αναπτύσσονται οι δημιουργικές και ερμηνευτικές ικανότητες των μαθητών, μέσα σε ένα σύνολο που σέβεται και προωθεί την αξία τους. Η ψυχαγωγία ή ελευθερία έκφρασης και το καλλιτεχνικό πνεύμα είναι άρρητα συνδεμένο με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΦΡΑΣΙΣ.

Κάθε δύο χρόνια διοργανώνονται μεγάλες παραστάσεις όπου συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες του ΕΚΦΡΑΣΙΣ (τμήματα ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΧΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ) όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συμπράττουν ενώνοντας τις τέχνες . Η θεατρική ομάδα, η Χορωδία και οι μουσικοί του καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΕΚΦΡΑΣΙΣ σκηνοθέτησαν και παρουσίασαν ένα σύγχρονο θεατρικό έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Οdin Dupeyron “Και το παραμύθι δεν τελείωσε” όπου παρουσιάστηκε στον δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Τον Νοέμβριο 2018 θα κυκλοφορήσει το 2ο CD του ΕΚΦΡΑΣΙΣ “Τα Τραγούδια της Ρίκας”. Πρόκειται γιια την συλλογή των παιχνιδοτράγουδων του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος “Μουσικούλες με τη Ρίκα”.

Στις 6 Απριλίου του 2019 πρόκειται να διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Τραγούδιού Νηπίων με την συμμετοχή 12 σχολείων – νηπιαγωγείων.

Με τα μουσικά του σχήματα (Ορχήστρες & Χορωδία)έχει διοργανώσει τις τελετές έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών EUSO 2014 που διεξήχθησαν στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2014 όπως και δημιουργήσει το CD “Together we are one” αφιερωμένο στις φυσικές επιστήμες που αποτέλεσε το επίσημο CD των αγώνων & βραβεύτηκε από τους διοργανωτές.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ (kids Festival GAZI, 2010, δήμου Αθηνών, Π. Φαλήρου), ενώ έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκδηλώσεις για σχολεία νηπιαγωγεία , Δήμους κα. Το ΕΚΦΡΑΣΙΣ συνεργάζεται με την παγκοσμίου φήμης παιδική χορωδία ROSARTE (4 χρυσά μετάλλια στις Ολυμπιάδες ΧΟΡΩΔΙΩΝ GRATZ 2008 , RIGA 2014 & TSHWANE 2018) όπου μαζί συμμετείχαν στην τελετή Έναρξης των Special Olympics Athens 2010.

  

Μοιραστείτε:

  

Διαβάστε επίσης:


 

Τ’ ονειρο σιγά σιγά μας αγκαλιάζει

Όσο πλησιάζει ο καιρός οι μέρες λες και πετούν να φτάσουν στο Σάββατο του Φεστιβάλ.…

Η γέννηση του Φεστιβάλ

Πως γεννήθηκε η αρχική ιδέα Η μουσική δίνει την εναρκτήριο δύναμη για μάθηση ενώ βοηθά…