Τα τραγούδια της Ρίκας

Το μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι ΕΚΦΡΑΣΙΣ κυκλοφορεί το παιδικό CD «Τα τραγούδια της Ρίκας» από την FM RECORDS. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με παιχνιδοτράγουδα γεμάτο υπέροχες μελωδίες και ζωντανές μουσικές εικόνες! H «Ρίκα» η μαϊμού, ο «Φώτης» ο λαγός και ο «Ερμής» ο βάτραχος, μαθαίνουν τα χρώματα από το «Ουράνιο τόξο», παίζουν με την «Μπάλα» και γεύονται νοστιμότατα φρούτα και λαχανικά στο «Μάσα τα».

Παράλληλα με την κυκλοφορία του CD θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019 στο θέατρο Λεοντείου της Ν. Σμύρνης το 1ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Νηπίων όπου 420 νήπια από 11 σχολεία θα τραγουδήσουν ομαδικά, τα τραγούδια της Ρίκας. Τα παιδιά βιώνουν την ευχαρίστηση της σύμπραξης και την αξία της κοινής προσπάθειας και μας θυμίζουν ότι «το μαζί» και όχι «το απέναντι» απογειώνει και ομορφαίνει την ανθρώπινη φύση. Το Φεστιβάλ έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και όχι διαγωνιστικό. Μια ιδιαίτερη δράση, που θα γίνει θεσμός και που επιχειρεί υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα με προσοχή και ευαισθησία. Από τα παιδιά για τα παιδιά!

Λίγα Λογία Για «Τα Τραγούδια της Ρίκας»

Τα τραγούδια δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Ekfrasis kids’ Music «Μουσικούλες με την Ρίκα» ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για μωρά από 9 μηνών έως 9 χρονών.

Οι Μουσικούλες με τη Ρίκα εκπαιδεύουν και ενήλικες

Μουσικοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών στηριγμένο στη μουσικοθεραπεία. Απευθύνεται σε μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς κα. Σε όσους δηλαδή εμπλέκονται με αφοσίωση και μεράκι με την παιδική ηλικία και αναζητούν νέους δρόμους προσέγγισης της μάθησης της εκπαίδευσης και της επίλυσης δυσκολιών στην εξελικτική πορεία των παιδιών.


  

Μοιραστείτε:

  

Διαβάστε επίσης:


 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, το μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι ΕΚΦΡΑΣΙΣ διοργανώνει το: 1ο Φεστιβάλ Τραγουδιού…

Πανέτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή της μουσικής το Σάββατο στη Λεόντειο …!

…τα σχολεία το ένα καλύτερο απ’ τ’ άλλο προβάρουν με μεγάλη χαρά, με ασυγκράτητο ενθουσιασμό…