Η γέννηση του Φεστιβάλ

Πως γεννήθηκε η αρχική ιδέα

Η μουσική δίνει την εναρκτήριο δύναμη για μάθηση ενώ βοηθά στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων. Η έμφυτη ανταπόκριση των παιδιών στο ρυθμό και στην κίνηση συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της επικοινωνίας στην παιδική ηλικία. Το ομαδικό τραγούδι μπορεί να αναδείξει τον συντονισμό και την συνεργασία μιας προσπάθειας με υψηλό στόχο.

Όταν η επιλογή των τραγουδιών είναι κατάλληλη εξασφαλίζεται η ποιοτική επαφή των παιδιών με τα μουσικά ερεθίσματα. Έτσι τα νήπια είναι σε θέση να δείξουν ότι μπορούν όχι μόνο να είναι χαριτωμένα αλλά να έχουν και υψηλή απόδοση στην ενασχόληση τους με τη μουσική! Όλα αυτά για μας ήταν το έναυσμα της δημιουργίας αυτού του φεστιβάλ.

Πρόκληση

Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές 3 έως 6 ετών, να ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, προσφέροντάς τους γνώσεις και εμπειρίες, προκαλώντας τους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις μουσικές τους ικανότητες. Το φεστιβάλ έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και όχι διαγωνιστικό. Με αυτό τον τρόπο οι μικροί μαθητές θα αισθανθούν τη χαρά της σύμπραξης και της αλληλεγγύης με συνομήλικα παιδιά. η μουσική θα γίνει ο κοινός τόπος συνάντησης , που ξεπερνά τα σύνορα του κάθε σχολείου και ενώνει όλους, όσοι αγκαλιάζουν την προσχολική ηλικία. Μια ιδιαίτερη δράση που επιχειρεί την υψηλή ποιότητα της απόδοσης με προσοχή και ευαισθησία. Από τα παιδιά για τα παιδιά !

Στόχος

Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε ένα φεστιβάλ υψηλής ποιότητας το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των σχολείων σας. Θα προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες, θα στηρίζει τον επαγγελματισμό των παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων που με ευαισθησία και ευθύνη προσφέρουν στα παιδιά όλα όσα θέλουν και χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό σήμερα και να οικοδομήσουν ένα στερεό αύριο. Η καλλιτεχνική –μουσική παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλύτερη και πληρέστερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών είμαστε σίγουροι πως όλοι θα απολαύσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι ντυμένο με τη μαγεία των ήχων που θα έχει «στα πανιά του» τις παιδικές καρδιές ενωμένες, με προορισμό τη «χώρα της μουσικής» μία συνάντηση ψυχαγωγίας έκφρασης αλληλεγγύης με επίκεντρο το μικρό παιδί που θα μας φέρει όλους πιο κοντά .

  

Μοιραστείτε:

  

Διαβάστε επίσης:


 

Το Φεστιβάλ στον “αέρα” του Real FM 97.8

Στη φιλόξενη συχνότητα του Real FM 97.8 με οικοδεσπότη τον αγαπημένο φίλο και εξαίρετο δημοσιογραφο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΝΗΠΙΩΝ

Νέα Σμύρνη, 8.4.2019 Το 1ο φεστιβάλ τραγουδιού νηπίων πραγματοποιήθηκε και στέφτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.…

2 σχόλια στο “Η γέννηση του Φεστιβάλ”

  1. Αυτό θα έπρεπε να είναι το βαθύτερο νόημα της εκπαίδευσης και όχι η παπαγαλία που έχει κάνει τα παιδιά χαζά και άβουλα …

  2. Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω για τέτοιες πρωτοβουλίες! Πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

20 + = 24